Autosuv.sk

Ostatné

Elektrická budúcnosť VW bude exrtrémne lacná. SUV kúpite od 18000

Na elektrickú rodinu nemeckého koncernu si ešte niekoľko rokov počkáme. Už dnes však vieme, že mieria poriadne vysoko. Teda... okrem ceny. Tá bude až prekvapivo nízka.
Elektrická budúcnosť VW bude exrtrémne lacná. SUV kúpite od 18000

Na elektrickú rodinu nemeckého koncernu si ešte niekoľko rokov počkáme. Už dnes však vieme, že mieria poriadne vysoko. Teda... okrem ceny. Tá bude až prekvapivo nízka.

Okolo elektromobilov nemeckého koncernu sa stále drží obláčik nepoznania. Automobilka o vývoji hovorí už dlhšiu dobu, no prevratné elektromobily za prijateľné ceny ešte stále neschádzajú z výrobných liniek. Rodina I.D. bude iste dychvyrážajúca a inovujúca. Zmení charakter automobilky od základov. Vďaka modulárnej platforme MEB pre elektromobily je Volkswagen pripravený na výrobu a vyzerá to tak, že onedlho sa už prvých sériových I.D. súrodencov dočkáme. Vynára sa totiž stále viac a viac správ o plánoch automobilky a o jej stratégií. Rok 2020 sa blíži a s ním aj uvedenie novej flotily, ktorá má byť elektrická, prepojená, intuitívna a hlavne prekvapivo lacná. Nevôľa zákazníkov kupovať si elektromobil často pramení práve z jeho privysokej ceny. V porovnaní s Teslou vraj bude Volkswagen ponúkať rovnakú úroveň komfortu a luxusu za polovicu.

Takto sa vyjadril riaditeľ koncernu Volkswagen AG pre nemecký portál Autobild. Medzi pripravovanými modelmi je aj malé SUV s dojazdom 400 km a očakávanou cenou 18 000 eur. Spôsob, akým stlačiť cenu na tak nízku úroveň, momentálne neexistuje. Volkswagen má však pred sebou obrovské investície do vývoja, digitalizácie a napredovania elektromobilov. Do roku 2023 bude až jedna tretina všetkých výdavkov automobilky súvisieť práve s vyššie spomenutým.

Najväčšou výhodou nemeckého koncernu oproti americkej automobilke je už dnes práve množstvo, ktoré je schopné vyprodukovať a škála produktov, ktoré budú využívať rovnaké technológie. Modulárna platforma MEB je toho živým príkladom. Zatiaľ, čo sa Tesla do poslednej chvíle snažila vytvoriť pre nový Model Y vlastný základ, Volkswagen už od začiatku hovorí o unifikácií. I keď Volkswagen čaká ešte relatívne náročná cesta, nesmie trvať už dlho. Cieľ ponúkať ľudový elektromobil automobilka plánuje dodržať v každom prípade.

Tagy

Pokračovať v čítaní