Autosuv.sk

Ostatné

Zakázali Uber, prídu iní. Lyft začal expanziu do Európy

Lyft je ridesharingová aplikácia operujúca výlučne v USA. Tento rok však otvorila pobočku aj v Európe.
Zakázali Uber, prídu iní. Lyft začal expanziu do Európy

Lyft je ridesharingová aplikácia operujúca výlučne v USA. Tento rok však otvorila pobočku aj v Európe.

Lyft a Európa

Brániť sa vstupu inteligentného internetového prostredia do prepravného odvetvia, je ako počítať na počítadle, keď už dávno existujú kalkulačky. Lyft je americká spoločnosť so sídlom v San Franciscu, ktorá ponúka zdieľané jazdy podobne ako prednedávnom zakázaný Uber. Svoju prvú pobočku otvára v Mníchove.

Spoločnosť uvádza, že sa budú v Európe venovať zdokonaľovaniu geolokalizácie a mapovania. Podobne ako Uber, aj Lyft plánuje vytvoriť technológiu, ktorá prispeje k autonómnosti vozidiel. Iné vyhlásenie sa v aktuálnej situácií ani nedalo čakať, keďže vstup do momentálneho ridesharingového prostredia by mohol spoločnosti zo San Francisca veľmi rýchlo napísať rovnaký osud ako Uberu. Výkonný riaditeľ Dara Khosrowshahi vyhlásil, že spoločnosť bude expandovať oveľa opatrnejšie.

Podľa agentúry Bloomberg sa už rokovania o prevádzkovaní systému v Európe začali. Nie však v Mníchove, ako by sa očakávalo. Počas roku 2017 sa predstavitelia spoločnosti niekoľkokrát stretli s vedením regulačného úradu v Londýne. Dá sa preto očakávať, že Lyft pôjde skôr cestou budovania vhodných podmienok pre podnikanie ako využívania dier v legislatíve. Či už ide o Uber, Taxify alebo Lyft, pokrok sa zastaviť nedá. A jeho zastavenie by ani nemalo zmysel.

Lyft a jeho filozofia

Spoločnosť Lyft založili pod pôvodným menom Zimride ešte v roku 2012. Momentálne operuje vo viac ako 300 amerických mestách a prednedávnom začal expanziu za hranice štátov. Kanadské Toronto je prvé mesto mimo USA, kde Lyft začal operovať. Ponúka až 5 tried, v ktorých vás môžu vodiči odviesť. Od základnej až po najluxusnejšiu.

Americká spoločnosť pracuje na svojej pozícií v ekologickom svete aj zlepšovaním svojho imidžu. Od minulého týždňa sa môže pýšiť tým, že operuje s neutrálnym dopadom na životné prostredie. Netreba si to však mýliť s absolútnou nulou. Spoločnosť produkuje stále rovnako skleníkových plynov, no začala významne investovať do projektov, ktoré sú zamerané na zníženie množstva skleníkových plynov. Tieto investície pomôžu znížiť dopad o milión ton oxidov uhlíka. Zatiaľ ide teda skôr o hru čísel, no vízie spoločnosti siahajú až k obnoviteľnej energií.

Tagy

Pokračovať v čítaní