Autosuv.sk

Ostatné

Volvo založilo novú carsharingovú spoločnosť

M ako mobilita. Práve toto písmeno je názvom novej spoločnosti, ktorú zriadilo švédske Volvo. Vďaka nej bude bližšie k zákazníkom.
Volvo založilo novú carsharingovú spoločnosť

Švédska automobilka Volvo si uvedomuje potreby budúcnosti. Podľa jej vízie narastie počet ľudí, ktorí budú používať autá, ale nebudú ich chcieť vlastniť. Carsharing efektívne využíva prevádzkované automobily a používateľov odľahčuje od problémov so servisovaním alebo aj obyčajným parkovaním. Spoločnosť M, dcérska spoločnosť Volva, však chce byť trochu iná.

Vo Viedni sa už dnes nachádza spoločnosť car2go, v centre Bratislavy na podobnom princípe funguje prenájom Volkswagenov Up! Dokonca aj samotné Volvo už jednu carsharingovú spoločnosť vlastní. Sunfleet vo Švédsku operuje už 20 rokov a pod sebou má flotilu približne 1700 automobilov. Práve údaje z tejto dcérskej spoločnosti plánuje automobilka použiť na skvalitnenie používateľského zážitku, ktorý bude ponúkať spoločnosť M.

M Volvo
Zdroj: Volvo

Zatiaľ o M neexistuje veľa dostupných informácií, plány sú však veľké. Do roku 2025 plánuje automobilka získať viac ako 5 miliónov zákazníkov tejto služby. Je to pre nich jediný spôsob, ako nadviazať priamy kontakt konečného spotrebiteľa so spoločnosťou. Služba bude fungovať na báze aplikácie a podľa generálneho riaditeľa Hakana Samuelssona bude používanie služby takmer rovnaké, ako keby ste auto vlastnili. "Služba sa bude učiť potreby, preferencie a návyky používateľa." Práve vďaka tomu bude schopná personalizovať používateľský zážitok.

Aktuálna spoločnosť Sunfleet sa stane súčasťou M, no Volvo plánuje rozšíriť flotilu automobilov tak, aby v nej mal zastúpenie každý model značky. Prvé väčšie testy služby sú naplánované na túto jeseň. Spoločnosť má v pláne predstaviť M verejnosti na jar budúceho roka. Zatiaľ však len vo Švédsku a USA.

Tagy

Pokračovať v čítaní