Autosuv.sk

Ostatné

Volkswagen rozšíri rad R o nové modely už tento rok

Športového označenia R sa zatiaľ dostalo len Golfu. Do konca tohto roka by však mali pribudnúť aj "nabrúsený" Tiguan, T-Roc a Arteon.
Volkswagen rozšíri rad R o nové modely už tento rok

Volkswagen R je divízou svojej materskej spoločnosti, ktorá sa zaoberá športovou úpravou áut. Keď si objednáme Golf R, pretože ten je momentálne jediným R modelom v sortimente, finálne úpravy pre nás vykoná práve Volkswagen R GmbH. Podľa najnovších správ spolupracuje dcéra s matkou na vývoji troch nových športových modelov značky. Všetky z nich by sme mali uvidieť do konca roka 2018.

Tiguan R Lin
Ilustračný obrázok (Zdroj: Volkswagen)

T-Roc R a Tiguan R sú dva modely športových SUV, ktorých produkcia sa míľovými krokmi blíži k realite. I keď je medzi nimi váhový rozdiel viac ako 200 kilogramov, oba modely by mali byť vybavené rovnakým motorom. Preplňovaný benzínový dvojliter, ktorý poskytuje výkon 230 kW, sme už videli v Golfe R a uvidíme ho pravdepodobne aj v nových SUV.

Tiguan R Line
Ilustračný obrázok (Zdroj: Volkswagen)

S poriadnou bombou príde až Arteon R. Úplne nový sedan dostane špecifikácie vozidla luxusnej triedy. Podľa Volkswagenu bude dokonca disponovať takým výkonom, že sa vyrovná niektorým modelom Porsche Panamera. Najpravdepodobnejšou voľbou bude trojlitrový turbom dopovaný šesťvalec VR6 s výkonom 300 kW. Predčí najslabšiu verziu spomínaného rivala o viac ako 50 kW. Niet  preto pochýb, že automobilka určila novú vlajkovú loď Volkswagenu aj za vlajkovú loď modelov R. Minimálne pokým nepríde nová generácia Golf R, ktorá je naplánovaná na rok 2020.

Arteon R Line
Ilustračný obrázok (Zdroj: Volkswagen)

Tagy

Pokračovať v čítaní