Autosuv.sk

Ostatné

V Hamburgu sa od budúceho štvrtka s dízlom nedostanete všade

Druhé najobývanejšie mesto Nemecka neberie boj s naftovými vozidlami na ľahkú váhu. Od budúceho týždňa budete ako vodič staršieho naftového vozidla vylúčený z jazdy po niektorých uliciach.
V Hamburgu sa od budúceho štvrtka s dízlom nedostanete všade

Portál Autoblog dnes s odovlaním na tlačovú agentúru Reuters oznámil, že Hamburská samospráva od budúceho týždňa zavedie novú dodatkovú tabuľu označujúcu zákaz vjazdu naftových motorových vozidiel do kategórie Euro 5 vrátane. Takto prísny zákaz sa zatiaľ bude týkať iba približne 600 metrov dlhého úseku ulice Max-Brauer-Allee. Menej prísny zákaz sa bude týkať iba vozidiel nad 3,5 tony a zasiahne 1600 metrov dlhý úsek Stresemannstraße. Samospráva nevylučuje, že časom pribudnú ďalšie úseky. Dokonca je tento krok považovaný za pravdepodobný.

Zákazy sa dali do pohybu po odporúčaní najvyššieho administratívneho súdu v Nemecku, ktorý odporučil zákaz naftových vozidiel mestám Stuttgart a Düsseldorf. Úroveň znečistenia vzduchu  v niektorých mestách Nemecka presahuje hodnoty stanovené Európskou úniou a samosprávy musia podľa rozhodnutia zakročiť ihneď tak, aby znečistenie stlačili na tabuľkové hodnoty.

Tagy

Pokračovať v čítaní