Autosuv.sk

Ostatné

Toyotu v hre Need For Speed Heat nenájdete. Prezradila prečo

Hra marketingových tímov zaviedla Toyotu trochu do úzkych, keď sa jej fanúšikovia opýtali, prečo nie sú jej autá v nových hrách Need For Speed. Ešte vtipnejšia je však reakcia vývojárov hry.
Toyotu v hre Need For Speed Heat nenájdete. Prezradila prečo

Najnovší diel série Need For Speed ponesie názov Heat a vyjde už 8. novembra. Autá Toyoty v ňom však nenájdete napriek tomu, že automobilka vyrába perfektné športové autá. Ide totiž o rozhodnutie samotného marketingového oddelenia. Jednoducho neudelila spoločnosti EA Games licenciu na použitie ich áut v hre. Dôvod je celkom prekvapivý.

"Nie sme tam. Nájdete naše autá v hre GT Sport, ktorá nepodporuje nelegálne preteky," stálo v príspevku na Twitteri, ktorý spoločnosť medzičasom už odstránila. Vďaka Redditu sa však podarilo zachovať snímku obrazovky a aj odpoveď, ktorou si EA Games vystrelila zo Toyoty. "Pfff, kockáči."

O celej vtipnej situácií informoval portál Carscoops. Pravdepodobne automobilka stiahla svoje tvrdenie preto, lebo britská divízia nemala právo poskytovať vyjadrenia v mene celej spoločnosti. "Náhradné" vysvetlenia sú už oveľa diplomatickejšie a striedmejšie. (Príspevky nájdete na konci článku)

Dá sa povedať, že japonská automobilová spoločnosť zmizla, s výnimkou hry Gran Turismo Sport, takmer zo všetkých pretekárskych hier. Podľa portálu Carscoops ide pravdepodobne viac o záležitosť týkajúcu sa licencovania ako o odpor k ilegálnemu pretekaniu. Existujú dohady, že spoločnosť Polyphony Digital, ktorá vyvíja Gran Turismo, vlastní exkluzívnu licenciu na tieto japonské autá. Toyota medzitým hovorí iba toľko, že ju mrzí prchká odpoveď a že momentálne neplánuje nadviazať spoluprácu s inými producentmi počítačových hier.

Zdroj: Twitter.com

Tagy

Pokračovať v čítaní