Autosuv.sk

Ostatné

Tesla zdvihla cenu nového Modelu 3 ani nie týždeň po jeho uvedení

Vynovenú verziu Modelu 3 automobilka predstavila iba minulý štvrtok. Odvtedy stihla zvýšiť cenu jednej z verzií.
Tesla zdvihla cenu nového Modelu 3 ani nie týždeň po jeho uvedení

Kuriózny kúsok alebo vypočítavá taktika? Podľa najnovších správ automobilka neočakávane zvýšila cenu verzie "ľudového" Modelu 3. To všetko sa udialo menej ako týždeň po uvedení jeho vynovenej verzie na trh. Model 3 s dojazdom 260 míľ (420 kilometrov) a pohonom zadných kolies si tak budete môcť kúpiť za 46 tisíc dolárov namiesto 45. Automobilka však uvádza aj sumu iba 35 tisíc dolárov. Kde nastáva zmätok?

V porovnaní s celkovou cenou produktu je tisíc dolárov zanedbateľná čiastka. Cenníky Tesly sú však vo všeobecnosti koncipované neprehľadne. Ak sa správne pozriete na stránku automobilky, zistíte, že už najlacnejšia verzia má skutočnú cenu vyššiu približne o 12 tisíc dolárov. Tesla totiž od svojej skutočnej ceny odpočíta daňové úľavy a peniaze za ušetrené palivo. Výsledok vám potom ukáže ako cenu auta. Všetky operácie počíta podľa vlastného vzorca, ktorý si môžete upraviť. Ak však chcete vidieť skutočnú cenu auta, musíte čítať pozorne.

Vyzerá to tak, že kríza Tesly, ktorá automobilku sprevádza už viac ako rok, je minimálne na chvíľu minulosťou. Akcie spoločnosti stále rastú, čo znamená dôveru investorov v jej budúcnosť. Americký priekopník v elektromobilite už úspešne vyrába 5000 kusov Modelu 3 týždenne. Počas tretieho štvrťroka spoločnosť strojnásobila obrat z Modelu 3 v porovnaní s druhým štvrťrokom. Ten sa momentálne pohybuje na úrovni 3 miliárd dolárov.

Tagy

Pokračovať v čítaní