Autosuv.sk

Ostatné

Tesla testuje upravený Model S. Má prekonať Taycan?

Krátko po predstavení Taycanu prichádzajú správy o novej superrýchlej úprave Modelu S. Snaží sa Tesla ukradnúť Porsche rekord z Nürnburgringu?
Tesla testuje upravený Model S. Má prekonať Taycan?

Porsche Taycan je prvým elektromobilom značky. Predstavili ho iba pred niekoľkými dňami. Ešte pred oficiálnym uvedením na trh však automobilka získala cenné prvenstvo na nemeckej Nordschleife. V auguste zajazdilo Porsche na elektrinu celé kolo iba za 7 minút a 42 sekún. Odvtedy je na prvom mieste v kategórií štvordverových elektromobilov.

Tesne po uvedení nového Taycanu prichádza kalifornská automobilka s videom upraveného Modelu S na trati Laguna Seca. Elon Musk sa na svojom Twitteri nechal počuť, že Nürnburgring je hneď ďalšia zastávka. Po tejto správe je už každému jasné, že Tesla má za cieľ iba jedno. Zosadiť Taycan z piedestálu.

zdroj: Twitter.com

Trať Laguna Seca zvládla špeciálne upravená verzia o v rekordnom čase. S časom 1:36,555 o sekundu zosadila dovtedajšieho držiteľa rekordu pre štvordverové automobily, Jaguar XE SV Project 8. Pretekársky Model S má aerodynamickejšiu karosériu a prepracovanejší pohon. Z technického hľadiska vieme len to, že ide o trojmotorovú konfiguráciu, pri ktorej sú dva motory vzadu a tretím je poháňaná predná náprava.

Superrýchly pohon od Tesly sa nazýva Plaid. Slovami Elona Muska, "jediná vec rýchlejšia ako Ludicrous je Plaid (odkazujúc na jazdné režimy Tesly)." V budúcnosti budú touto technológiou vybavené aj Roadster a Model X.

zdroj: Twitter.com

Podľa najnovšieho príspevku na sociálnej sieti má dokonca upravený Model S až sedem sedadiel. Nielen, že to posúva záťaž na vyššiu úroveň, ale aj nastavuje latku oveľa vyššie ako doteraz bola pri Taycane. Sú len dve možnosti, prečo takto kalifornská automobilka postupuje. Buď si je taká istá svojim úspechom, že ho chce znásobiť alebo si necháva zadné dvierka pre prípad, že by sa niečo nevydarilo. Viac o aktuálnej situácií nie je známe. V prípade, že sa automobilke rekord podarí, určite nám o tom dá vedieť.

Tagy

Pokračovať v čítaní