Autosuv.sk

Ostatné

Tesla Semi zaznamenala najväčšiu predobjednávku. Až sto kusov pre Pepsi

Automobil Tesla Semi predstavila hlava spoločnosti iba na jeseň. Menej ako mesiac po uvedení sa už hrnú prvé predobjednávky. Niektoré sa hýbu v desiatkach kusov.
Tesla Semi zaznamenala najväčšiu predobjednávku. Až sto kusov pre Pepsi

Tesla Semi je čisto elektrickým ťahačom s rozumným dojazdom a aj atraktívnou cenou. Ako sme informovali v predošlom článku, návratnosť investície pri kúpe by sa mala vrátiť na úsporách paliva už do dvoch rokov. Iba prednedávnom spustila spoločnosť možnosť predobjednávať Semi a čísla sú veľmi uspokojivé. Americká spioločnosť sa teší masívnej predobjednávke od spoločnosti Pepsi. Tá si predobjednala až 100 kusov vozidiel.

Spoločnosť, ktorá má pod palcom produkty, akými sú Pepsi, Lays, Lipton a Cheetos, sa touto cestou snaží znížiť náklady a emisie. Podľa webu autoblog.com, ktorý sa odkazuje na agentúru Reuters, je momentálne zadaných približne 270 predobjednávok. Spoločnosť Pepsi je tak zodpovedná za viac ako tretinu doterajších čísel. Dokopy si novú Semi predobjednalo viac ako tucet spoločností vrátane Walmartu a iných, menej známych značiek.

Spoločnosť plánuje používať nové ťahače predovšetkým na dopravu produktov z tovární do distribučných stredísk. Vzhľadom na sľubovaný dojazd 800 kilometrov spoločnosť kalkuluje, na ktorých trasách v USA Teslu nasadí. Počita však s tým, že ľahké produkty (chipsy) budú môcť byť prevážané na dlhšiu vzdialenosť, zatiaľ, čo napríklad nápoje sa povezú kratšie. Na plánovanie však bude mať dostatok času, keďže spustenie predaja sa odhaduje až na rok 2019.

Tagy

Pokračovať v čítaní