Autosuv.sk

Ostatné

Tesla plánuje pickup. Pýta sa ľudí, čo v ňom chcú

Automobilka Tesla s ošiaľom okolo svojej značky neprestáva. K plánovanému pickupu sa môžete vyjadriť aj vy.
Tesla plánuje pickup. Pýta sa ľudí, čo v ňom chcú

Americká automobilka neprestáva prekvapovať. Každú chvíľu píšeme o nástrahách, ktoré na ňu v blízkej budúcnosti číhajú, a o jej škrtoch v rozpočte. Napriek tomu však stále vychádzajú nové správy, v ktorých sa súčasná situácia v spoločnosti nijak neodzrkadľuje.

zdroj: Twitter.com

Práve naopak, Elon Musk predvčerom naznačil, že Tesla práve pracuje na vývoji pickupu, ktorý bude ako prvý z flotily aj úžitkovým vozidlom. Dokonca to vyzerá tak, že nápad vznikol už oveľa dávnejšie. Podľa ďalších vyjadrení na Twitteri má totiž Musk z technického hľadiska vo vozidle jasno. Vo svojom príspevku sa pýta aj vás, čo by sa vám na aute páčilo.

Z technického hľadiska bude vybavené dvomi motormi, pohonom všetkých kolies a šialeným krútiacim momentom. Zadné zavesenie náprav sa bude prispôsobovať váhe nákladu a zásuvky na 240 voltov budú schopné zásobovať pracovné stroje energiou po celý deň. 

 

zdroj: Twitter.com

Dizajn vozidla zatiaľ nie je presne daný, no očakávame od neho viac praktickosti a menej dizajnových prvkov. Na druhú stranu, na poli dizajnu automobilka vždy zvládla prekvapiť fúziou oboch.

Kedy spoločnosť vozidlo predstaví, ostáva hudbou budúcnosti. Vzhľadom na momentálne výrobné problémy Modelu 3 je nepravdepodobné, že by linky preprogramovávali na stavbu iných modelov v blízkom čase. Okrem toho je tu ešte Model Y. Ten sa v poradovníku dostane do produkcie až na konci roka 2019. Najskorší dátum pre pickup je teda približne o dva roky.

Titulný obrázok je tvorbou fanúšikov automobilky. Náčrty skutočného vozidla Tesla nezverejnila.

Tagy

Pokračovať v čítaní