Autosuv.sk

Ostatné

Tesla Model X je najbezpečnejšie SUV na svete

Americký elektromobil sa predáva už približne dva roky. Po dlhej dobe čakania sa dostal na rad v testovaní bezpečnosti. Americký úrad pre správu a bezpečnosť cestnej premávky (NTHSA) udelil Modelu X najvyšší možný počet bodov. Vďaka tomu sa z neho stalo najbezpečnejšie sériovo
Tesla Model X je najbezpečnejšie SUV na svete

Americký elektromobil sa predáva už približne dva roky. Po dlhej dobe čakania sa dostal na rad v testovaní bezpečnosti. Americký úrad pre správu a bezpečnosť cestnej premávky (NTHSA) udelil Modelu X najvyšší možný počet bodov. Vďaka tomu sa z neho stalo najbezpečnejšie sériovo vyrábané SUV.

Tesla Model X (4 obrázky v galérii)

Osem kamier snímajúcich celé okolie vozidla, dvanásť ultrazvukových senzorov na rozoznávanie prekážok, radar schopný vidieť v daždi aj hmle. Týmto všetkým vybavila Tesla svoje SUV. Americké úrady sa ale zamerali na prvky a kvalitu pasívnej bezpečnosti. V sérií troch testov preverila nielen predný náraz v rýchlosti 56 km/h, ale aj náraz zboku (62 km/h) a náraz do stĺpa (32 km/h). Úrady udelili Tesle vo všetkých kategóriách a aj v celkovom hodnotení 5 hviezdičiek.

Elon Musk

zdroj: Twitter.com

Automobilka sa dokonca vyjadrila, že vďaka svojej elektrickej architektúre je auto ešte bezpečnejšie v porovnaní s bežnými vozidlami na fosílne palivá. 

Testy Modelu X

zdroj: Youtube.com

Tagy

Pokračovať v čítaní