Autosuv.sk

Ostatné

Tesla konečne dosiahla cieľ. 5000 Modelov 3 týždenne

Dlhotrvajúce problémy automobilky s výrobou jej ľudového vozidla sa konečne zdajú byť na konci. V posledný júlový týždeň Tesla splnila cieľ.
Tesla konečne dosiahla cieľ. 5000 Modelov 3 týždenne

Dlhotrvajúce problémy automobilky s výrobou jej ľudového vozidla sa konečne zdajú byť na konci. V posledný júlový týždeň Tesla splnila cieľ.

Tých, čo sledujú osud amerického priekopníka v elektromobilite tak pozorne ako my, určite poteší už len nadpis tejto správy. Kríza, v ktorej sa zmieta automobilka už najmenej rok, síce stále nie je zažehnaná, no v tejto situácií ide o obrovský úspech.

Tesla mala s Modelom 3 produkčné problémy od začiatku jeho výroby. Nízka predajná cena tlačila na znižovanie nákladov, ktoré viedli k automatizácií. Tá síce pôsobila pokrokovo, bola však veľmi chybová a celý proces predlžovala. Spolu s výpadkami v dodávkach akumulátorov z minulého roka sa tak stalo, že si automobilka uviazala na krk viac ako pol milióna predobjednávok. Väzy lámajúca bola pritom ich výrobná kapacita na úrovni okolo 1250 kusov Modelu 3 týždenne v najhorších mesiacoch. Zmeny v produkčných procesoch a kapacitách po dlhých bojoch nakoniec priniesli konečne splnenie cieľa, o ktorý sa automobilka usiluje mesiace. Za minulý týždeň pokorili hranicu 5000 vyrobených kusov.

zdroj: Twitter.com

Číslo z príspevku Elona Muska zahŕňa aj produkciu Modelu S a Modelu X. Portál Mashable odkazujúc sa na agentúru Reuters informuje, že približne 5000 vozidiel z tohto množstva skutočne boli Modely 3. Pokorenie tohto míľnika spoločnosť neuspokojilo. Generálny riaditeľ Tesly sa vyjadril, že do konca ďalšieho mesiaca chce čísla zdvihnúť o ďalších 1000 kusov.

V októbri minulého roka načrtol Musk víziu spoločnosti dosiahnuť do konca roka 2018 týždennú výrobu na úrovni až 10 tisíc kusov. Je to dvojnásobok toho, čo vyrába dnes. Spoločnosť vo výrobe Modelu 3 topí obrovské peniaze. Na rozšírenie kapacít si dokonca nechala k továrni pristaviť obrí stan podobný hangáru. Na prelome rokov ju čakajú finančne ešte náročnejšie časy, pretože príde k vyplácaniu dlhopisov. Ak si chce zachovať dôveru investorov, musí dokázať svoju schopnosť uspieť stoj čo stoj.

Tagy

Pokračovať v čítaní