Autosuv.sk

Ostatné

Tesla Autopilot 9: Nová aktualizácia dostane dashcam. Konečne

Nova verzia softvéru od amerického výrobcu elektromobilov príde už budúci mesiac.
Tesla Autopilot 9: Nová aktualizácia dostane dashcam. Konečne

Táto správa na Slovensku asi veľa ľudí za srdce nechytí. Predsa len, náš postup v adaptovaní nových trendov v rámci automobilizmu je v porovnaní s veľkou časťou Európy pomalý. Napriek tomu už vídať automobily na tento druh alternatívneho pohonu aj v našich končinách. Je fascinujúce, ako sa postupom času mení auto na smart zariadenie podobne ako mobil alebo hodinky. Veľkou výsadou Tesly bola vždy konektivita. Automobilka, alebo elektromobilka, je vďaka dátovémi pripojeniu schopná posielať na váš elektromobil nové aktualizácie aplikácií úplne automaticky. Vďaka nim tak budete mať nielen vždy akutálne mapy, ale aj napríklad stále nové funkcie. Najnovšie pribudne dashcam.

S príchodom rozsiahlej aplikácie Autopilot 9, ktorá sa stará aj o autonómnu jazdu, pribudne práve táto funkcia. Doteraz jej bránilo de facto iba softvérové spracovanie. Je preto zaujímavé, že s ňou prišla automobilka práve teraz, keď trh s elektromobilmi rastie. Autonómna jazda si totiž od začiatku vyžadovala kamery. Fyzicky ich automobily majú dnes až osem. Dokonca boli aj stále v prevádzke, keďže sa záznam musí počas jazdy neustále analyzovať a vyhodnocovať. Tieto záznamy si potom mohla automobilka prezrieť v prípade nehody alebo objasňovania škodových situácií pomocou špeciálneho softvéru. My ich budeme môcť ukladať a prehrávať až od októbra. Podľa slov Muska na Twitteri už prechádza verzia 9 finálnym testovaním.

zdroj: Twitter.com

I keď by práve palubná kamera nemala predstavovať pre nový Autopilot závažné problémy, automobilka ju tradične vydá pod hlavičkou BETA. Pôjde teda o skúšobnú verziu, ktorá ešte môže zlyhať. Pri palubnej kamere ale nepôjde o nič život ohrozujúce a v ďalších podverziách softvéru sa jej funkcionalita ešte vylepší. Nečudovali by sme sa, ak by časom pribudli aj filtre a rámčeky ako na Instagrame. Tesla je schopná všetkého.

Tagy

Pokračovať v čítaní