Autosuv.sk

Ostatné

SUV kabriolet pre bežných ľudí: Prichádza Volkswagen T-Roc kabriolet

SUV a kabriolet v jednom? Môže byť! Doteraz bol však doménou drahších áut. Volkswagen však prišiel s autom bez strechy, za ktorým budú mladí šalieť.
SUV kabriolet pre bežných ľudí: Prichádza Volkswagen T-Roc kabriolet

Jazdiť bez strechy s vetrom vo vlasoch? Povedzme si narovinu, kto z nás nechcel v živote kabriolet... Potom pribudnú roky, prípadne rodina, a detské sny musia isť bokom na úkor praktickosti. Volkswagen iba prednedávnom predstavil verziu T-Rocu, ktorá spojí jedno aj druhé dokopy.

Volkswagen T-Roc kabriolet
Zdroj: Volkswagen

Bolo to presne v stredu, kedy automobilka zverejnila prvé informácie o verzií bez strechy, o kabriolete, ktorý bude zároveň aj SUV. Kompaktný mestský crossover tak ešte trochu ubral na svojej praktickosti, ale priniesol koncept známy z drahších áut a priblížil ho cieľovej skupine, ktorá oňho iste bude javiť najväčší záujem. Mladým.

Volkswagen T-Roc kabriolet
Zdroj: Volkswagen

Keďže ide o karosársky zmenenú verziu už známeho modelu, okrem plátenej strechy sa zmenilo len málo. Kvôli nutnosti zosilniť karosériu bude auto pravdepodobne ťažšie. Rázvor v automobilke predĺžili o 40 mm. Pozornému oku neunikne ani, že z okien dverí zmizol rám, a že aj počet dverí sa znížil. Z T-Rocu sa stal akýsi SUV kupé kabriolet. Objem batožínového priestoru sa zmenšil tiež, a to zo 445 litrov na 284. Elektrické otváranie strechy je veľmi rýchle. Dokáže sprostredkovať nebo nad hlavami cestujúcich iba za 9 sekúnd.

Volkswagen T-Roc kabriolet
Zdroj: Volkswagen

Pod kapotou však stále môžete čakať tradičný benzínový trojvalec s objemom jedného litra a výkonom 85 kW. V ponuke bude aj 1,5 litrový benzínový štvorvalec s výkonom 110 kW. Obe motorizácie môžete vlastniť s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou alebo automatickou 7 stupňovou DSG. Vždy však iba s pohonom predných kolies. Dostupný bude vo výbave Style a športovej výbave R-Line.

Volkswagen T-Roc kabriolet
Zdroj: Volkswagen

SUV Convertible alebo SUV kabriolet sme doteraz poznali hlavne z Range Roveru Evoque. Ten sa však vyrábal iba dva roky a už je v showroomoch prakticky minulosťou. Model od Volkswagenu vstúpi do predaja po autosalóne vo Frankfurte, ktorý sa bude konať v septembri. Na nemeckej stránke Volkswagenu ho však viete nájsť už dnes.

Tagy

Pokračovať v čítaní