Autosuv.sk

Ostatné

Spoločnosť Shell sa pripravuje na budúcnosť. Buduje sieť nabíjacích staníc

Holandská ropná spoločnosť sa rozhodla ísť s dobou a pripravuje sa na obdobie, kedy už ropa nebude taká významná. Buduje sieť nabíjacích staníc.
Spoločnosť Shell sa pripravuje na budúcnosť. Buduje sieť nabíjacích staníc

Holandská spoločnosť Royal Dutch Shell, ktorú na Slovensku poznáme pod značkou Shell, v poslednom období investovala miliardy do podpory alternatívneho spôsobu pohonu. Dnes je už známe, kam peniaze išli.

Podľa portálu endgadget odvolávajúceho sa na tlačovú agentúru Reuters odkúpil holandský gigant spoločnosť NewMotion. Tá vlastní viac ako 30 000 nabíjacích staníc po celej západnej európe. Tie sa stanú súčasťou už existujúcej siete nabíjacích staníc, ktoré nechala vybudovať priamo spoločnosť Shell.

Spoločnosť NewMotion sa venovala inštalácií nabíjacích staníc do domov, bytov a na pracoviská. Išlo o bežné nabíjačky, ktoré síce sú rýchlejšie ako napájanie zo zástrčky, ale pomalšie ako takzvané "superchargery." Je teda pravdepodobné, že sieť vybudovaná odkúpenou spoločnosťou nebude v budúcnosti slúžiť ako náhrada čerpacích staníc, kde si za pár chvíľ dobijete vaše auto. Poslúži však ako ideálne riešenie pre firmy a domácnosti. Nový segment, do ktorého plánuje spoločnosť vstúpiť. Súdiac podľa jej konania. Verejne to zatiaľ nepotvrdila.

Tagy

Pokračovať v čítaní