Autosuv.sk

Ostatné

Spoločnosť ABT upravila Audi Q8. Je silnejšie a krajšie

Nemecká tuningová spoločnosť sa špecializuje na úpravu áut nemeckého koncernu. Najsilnejšiu naftovú verziu prvého SUV coupé od Audi zvládli perfektne.
Spoločnosť ABT upravila Audi Q8. Je silnejšie a krajšie

Na jeseň minulého roka sa na slovenských cestách objavil prvý model Audi Q8. Sama automobilka o ňom hovorí, že nemá konkurenciu. I keď sa svojou architektúrou podobá Mercedesu GLE Coupé a BMW X6, rozmermi interiéru i exteriéru nie je úplne totožná. 

ABT Q8 Audi
Zdroj: ABT

V tej dobe sme poznali iba trojlitrový naftový motor a v dúfaní, že prídu aj fascinujúcejšie motorizácie, sme čakali na budúcnosť. Dnes už poznáme aj model 55 TFSI s trojlitrovým benzínovým motorom a výkonom 250 kW. Nemecký úpravca ABT však dokázal dostať podobný výkon z naftového agregátu. Úprava ABT nie je len silná, ale aj sexy.

ABT Q8 Audi
Zdroj: ABT

Nárast kilowattov z 210 na 243 je doplnený zvýšeným krútiacim momentom. Pohybuje sa na úrovni 650 Nm. Najvideteľnejšie sú však optické zmeny. Q8 od ABT dostala balík aerodynamických prvkov a nové ovládanie vzduchového podvozku. Zmenami prešiel aj predný a zadný nárazník, ktorý dostal širšie spodné mriežky a vyzerá agresívnejšie. Celý dojem dotvára ešte zadné aerodynamické krídlo a 22 palcové čierne zliatinové disky.

ABT Q8 Audi
Zdroj: ABT

Ani interier neostal rovnaký. V upravenej Audi Q8 ABT nádjdeme optické maličkosti podobné autu Jamesa Bonda. Tlačidlo štart-stop systému dostalo špeciálnu kovovú odklápateľnú krytku, ktorá u vás navodí pocit ako v stíhacom lietadle. Športovejši bude aj dizajn ovládača automatickej prevodovky a sedadlá.

Tagy

Pokračovať v čítaní