Autosuv.sk

Ostatné

Slabšej R8 sa nedočkáme. Audi ponúkne iba známu V10

Dohady o slabšom motore V6 pre nemecký superšport sa nenaplnili. Desaťvalec ostane jedinou variantou.
Slabšej R8 sa nedočkáme. Audi ponúkne iba známu V10

Dohady o slabšom motore V6 pre nemecký superšport sa nenaplnili. Desaťvalec ostane jedinou variantou.

Čakali ste na Audi R8 pre chudobných? Pôvodné plány nemeckej značky pri predstavení novej vlajkovej lode superšportu pôvodne rátali s dvomi možnosťami motorov. Zatiaľ, čo V10 je dávno potvrdená, o menšej V6 sa iba špekulovalo. Najnovšie správy hovoria o definitívnom rozhodnutí automobilky zmietnuť plány na túto slabšiu verziu zo stola.

Bjorn Friedrich, projektový manažér superšportu, definitívne potvrdil túto informáciu iba tento týždeň. "Je to ten najlepší motor pre toto auto, budeme sa ho držať," povedal pre portál CarThrottle.

Pôvodným plánom bolo navrhnúť benzínový preplňovaný motor z Audi RS4 a RS5 aj pre model R8. Tento motor má výkon 331 kW a spomínané autá vďaka nemu zrýchlia z 0 na 100 pod 4 sekundy. Či to prišlo konštruktérom ako príliš vysoké číslo pre etalón motoršportu štyroch kruhov alebo sú za tým iné dôvody, automobilka takticky zamlčala.

Minimálne do uvedenia ďalšej generácie si preto bude musieť majiteľ Audi R8 vystačiť "iba" s desaťvalcovým motor V10 s objemom 5,2 litra a výkonom takmer 420 kW alebo 449 kW. Vďaka tomu zrýchli auto na 100 km/h pod 3,4 sekundy. Nejde o rekordy v kategórií, no pohon Quattro od Audi je známy skvelou ovládateľnosťou a precíznym riadením. Ak máte záujem prečítať si viac o novej R8, čítajte TU.

Tagy

Pokračovať v čítaní