Autosuv.sk

Ostatné

Škoda uvedie nový crossover. Takto sa môže volať

Nový mestský crossover mladoboleslavskej značky už začína naberať reálne črty. Bude bratom Arony s menom typickým pre novú rodinu Škoda SUV.
Škoda uvedie nový crossover. Takto sa môže volať

Nový mestský crossover mladoboleslavskej značky už začína naberať reálne črty. Bude bratom Arony s menom typickým pre novú rodinu Škoda SUV.

V stratégií medzi značkami koncernu Volkswagen je viditeľný jasný rukopis. Zatiaľ, čo Seat prichádza so svojimi SUV modelmi v poradí Arona, Ateca, Tarraco v smere od najmenšieho modelu po najväčší, Škoda ide s Kodiaqom a Karoqom úplne opačným smerom. Najväčšiu novinku od španielskej značky už poznáme, najmenšiu novinku tej mladoboleslavskej ešte len uvidíme. Český portál auto.cz však pravdepodobne zistil meno, ktoré najkompaktnejší súrodenec rodiny SUV Škoda ponesie.

Iba pred pár týždňami si totiž automobilka nechala na úradoch zaregistrovať nové meno ako ochrannú známku. Začína sa písmenom K a končí písmenom Q. Vzhľadom na čitateľný systém názvoslovia automobilky je teda pravdepodobné, že súrodenec Seatu Arona ponesie meno Škoda Kosmiq. Je síce pravda, že automobilka si v apríli tohto roku registrovala aj názov Karuq, no ten znie až príliš podobne aktuálnemu modelu väčšieho vzrastu.

Názvoslovie teda zatiaľ pripúšťa jeden, nanajvýš dva názvy, ktoré by mohli patriť novej Škode. Do spustenia produkcie je ešte času dosť, a tak nič nie je isté. Na druhej strane by išlo až o príliš podozrivú zhodu náhod.

Čo však o aute vieme povedať s istotou je, že bude vychádzať z konceptu Vision X (titulná fotografia), ktorý automobilka predstavila v prvej polovici tohto roka na autosalóne v Ženeve. Postavené bude na platforme MQB-A0, ktorá je základom pre novú Scalu, Aronu, ale aj T-Cross. Keďže pôjde o akéhosi vyvýšeného konkurenta Škody Fabia, môžeme určite počítať s jednolitrovým trojvalcom. Fabia už iné ani neponúka, ako to bude v prípade nového crossoveru, je zatiaľ nejasné. Veľmi nepravdepodobný je ale pohon všetkých štyroch kolies.

Tagy

Pokračovať v čítaní