Autosuv.sk

Ostatné

Škoda predstavila vlastnú Siri. Nazve ju Laura

Najpopulárnejšia československá automobilka má vlastného hlasového asistenta. Volajú ju Laura.
Škoda predstavila vlastnú Siri. Nazve ju Laura

Hlasoví asistenti už nie sú devízou len prémiovej triedy. Iba pred niekoľkými dňami prišla so svojim vlastným aj Škoda. Laura, ktorá bude odteraz súčasťou modelov Kamiq a Scala, sľubuje zážitok hodný asistentov prémiovej triedy. Počúva v šiestich svetových jazykoch a dohovoríte sa s ňou aj po česky. Podobne ako pri drahších autách, ani tu nie je potrebné žiadne tlačidlo na jej spustenie. Stačí vysloviť pokyn "Okay, Lauro."

Hlasový asistent funguje na online, ale aj offline báze. Dokážete ňou zadať cieľ do navigácie, nájsť obľúbenú hudbu alebo nadiktovať SMS. Dá sa povedať, že do istej miery dokáže nahradiť aj zabudovaných asistentov v telefónoch. Najväčšou devízou systému je, že príkaz rozozná aj pri použití celej vety. Do vášho auta sa dostane ako súčasť najexkluzívnejšej audiosústavy Amundsen.

Jedinou slabinou systému momentálne je, že Škoda ponúka Lauru iba vo dvoch modeloch. Už v blízkej dobe však sľubuje hlasovú asistentku aj v ďalších. V blízkej budúcnosti sa k funkcionalitám pridajú aj rozšírené možnosti ovládania vlastností auta pomocou hlasu a narábanie s externými aplikáciami. Aj tento krok potvrdzuje, že Škoda sa pomaly dostáva do prémiovejšieho segmentu.

Tagy

Pokračovať v čítaní