Autosuv.sk

Ostatné

Nový Ford Focus dostane senzor na výtlky

Tankodrom je krycím menom mnohých slovenských ciest. Anglický Ford prišiel s riešením. Či sa dostane aj na Slovensko, sa zatiaľ nedá povedať.
Nový Ford Focus dostane senzor na výtlky

Tankodrom je krycím menom mnohých slovenských ciest. Ford vo svojom Focuse prináša riešenie. Aktívne odtlmí nárazy.

Odhalenie nového Focusu sme sledovali naživo ešte v apríli. Odvtedy už prešlo niekoľko týždňov, a tak sa internet a už aj dílerstvá začínajú zapĺňať informáciami o tejto novinke. Najnovšie vyplávalo na povrch nové video zobrazujúce systém na jemnejší prejazd nerovosťami.

Technológia Ford CCD nie je príliš zložitá na opis. Senzory v prednej časti vozidla sú schopné rozoznať, že sa pred autom nachádza výtlk a prispôsobiť danej situácií tlmiče. Pri vjadze do jamy auto jednoducho zablokuje pruženie tak, aby nevošlo do jamy úplne. Tým zredukuje náraz, ktorý vznikne, keď sa koleso dostáva z jamy opäť na cestu. Vďaka rýchlemu cestovaniu informácií dokážu zadné kolesá zareagovať ešte pohotovejšie a šetriť nápravu viac. Pri poriadnom náraze totiž neriskujete iba poškodenie kolesa, ale aj celého pruženia. V najhoršom prípade si môžete zničiť aj celé riadenie.

Podľa dostupných informácií si tohto asistenta budeme môcť objednať aj u nás.

Tagy

Pokračovať v čítaní