Autosuv.sk

Ostatné

Nové Combo už aj na Slovensku: Opel očakáva veľký úspech

Nemecká značka uvádza nový model Comba po siedmich rokoch. Bude to prvé Combo vyrobené v spolupráci s koncernom PSA.
Nové Combo už aj na Slovensku: Opel očakáva veľký úspech

Nemecká značka uvádza nový model Comba po siedmich rokoch. Bude to prvé Combo vyrobené v spolupráci s koncernom PSA.

Nový Opel Combo nie je práve auto, o ktorom by sme písali každý deň. Treba priznať, že segment Vanov nepatrí medzi vizuálne najatraktívnejšie vozidlá. Sú to však práve praktickí ľudia, čo ich dokážu oceniť. Najväčšiu časť tohto trhu doteraz zaberal Peugeot Rifter (predtým známy ako Partner Tepee) a Citroen Berlingo. Do hry však vstupuje nový hráč. Opel Combo vďaka partnerstvu so spoločnosťou PSA prevzal úspešnú technológiu a svojou individualitou ju posunul na novú úroveň. Kúpite ho už aj na Slovensku.

Nové Combo Life prešlo zmenami úplne od základov. Odkaz na starú generáciu nájdete azda už iba v logu výrobcu a v pomenovaní vozidla. Vnútri auto prekypuje francúzskym štýlovým minimalizmom, ktorý spolu s praktickosťou robí z auta spoločníka naozaj na každý deň. Sám opel hovorí, že verzia Life je určená predovšetkým pre rodiny s deťmi a je to skutočne cítiť.

Opel Combo Life
Zdroj: Opel

Na Slovensku bude Opel ponúkať dokonca dve veľkosti. Bežnú verziu s dĺžkou 4,5 metra a verziu XL dlhšiu o 35 centimetrov. Obidve verzie sú prispôsobené na plnohodnotnú sedemsedadlovú konfiguráciu.

Počet sedadiel však nie je jedinou výhodou praktického Opla. Auto má na svojej palube neskutočné množstvo odkladacích priestorov. Od skrinky vpredu cez poličky v strope až po dutiny pod koberčekmi. Batožinový priestor s objemom od skoro 600 do takmer 2700 litrov je dosť veľký, aby ste pri ceste do potravín do auta naložili detský kočík aj bez toho, aby ste ho museli skladať. Ak sklopíte aj sedadlá, dostanete priestor dostatočne veľký napríklad aj na prevoz surfu alebo na príjemné prespatie. Nové Combo Life je teda ideálne pre aktívnych ľudí, ktorí majú radi dobrodržstvo.

Opel Combo Life
Zdroj: Opel

Technológie sú vo svojej podstate takmer identické s koncernovými súrodencami z PSA. Príplatkový multimediálny displej a panoramatická strecha v najvyššej výbave skutočne zaujmú. Okrem nich Opel ponúka aj HUD, systém núdzového brzdenia, rozoznávanie dopravných značiek, asistenta jazdných pruhov, adaptívny tempomat, parkovacieho asistenta, bezdrôtové nabíjanie a množstvo ďalších technológií, ktoré uľahčia a spríjemnia cestu.

Do ponuky sa dostal iba jeden naftový a jeden benzínový agregát. Vďaka prepojeniu s rôznymi prevodovkami a rozličnému vyladeniu motora však dostávame hneď niekoľko možných kombinácií a výkonnostných kategórií. Cena bude začínať na sume 12 990 eur. Okrem verzie Life Opel predstaví aj úžitkové Combo Van. Podnikateľský voz uvedie na prelome októbra a novembra. Bude schopné naložiť až dve europalety.

MotorPrevodovkaVýkon
1,2 turbobenzínMT 681 kW
1,5 turbodieselMT 556 kW
1,5 turbodieselMT 575 kW
1,5 turbodieselMT 696 kW
1,5 turbodieselAT 896 kW

Tagy

Pokračovať v čítaní