Autosuv.sk

Ostatné

Nové Clio na Slovensku: Cena už od 9850 eur

Piata generácia Clia je už aj u nás. Ponúkne širokú škálu výbavy a rôzne motorizácie. Vďaka tomu je pre skromných vodičov, ale aj milovníkov luxusu.
Nové Clio na Slovensku: Cena už od 9850 eur

Piata generácia Clia je už aj u nás. Ponúkne širokú škálu výbavy a rôzne motorizácie. Vďaka tomu je pre skromných vodičov, ale aj milovníkov luxusu.

S piatou generáciou Clia sme sa osobne zoznámili iba pred pár dňami. Auto, ktoré patrí medzi najobľúbenejšie v segmente, prichádza prerobené od hlavy až po päty. Najväčšiu zmenu zaznamenalo v interiéri, ktorý pôsobí o úroveň vyššie. Jeho cena začína tesne pod desaťtisíc eurami, no dokážete sa dostať aj na dvojnásobok.

Predtým, než sa dostaneme k tomu, čo Clio ponúka, musíme v krátkosti spomenúť to, o čo sme v novom Cliu prišli. Nadobro sa rozlúčime s verziou kombi, ktorej predajnosť nebola dostatočná. Zatiaľ nie sú informácie ani o verzií RS, s ktorou to zatiaľ tiež vyzerá biedne. Čo však pribudlo, je hybridný pohon, ktorý pre nás Renault pripravil už budúci rok. Nová platforma podporuje nielen prvky elektrifikácie, ale aj prvky autonómnej jazdy. Zatiaľ, čo hybrid je už potvrdený, autonómne vozidlá sú zatiaľ budúcnosťou. Napriek tomu poskytuje Clio v rámci triedy bohatú paletu asistentov, ktoré Clio dostali na druhú úroveň autonómnej jazdy. Funkcia Easy Pilot súčasne udržiava v jazdnom pruhu a zároveň sleduje aj odstup od vozidla pred vami. Okrem toho prichádza do Clia aj parkovací asistent a rôzne iné komfortné systémy.

Francúzska automobilka na Slovensku ponúkne 4 stupne výbavy, ktoré sprístupnia auto úplne každému. Od klasickej výbavy s malým displejom a tlačidlami sa vieme prepracovať k obrovskej dotykovej obrazovke a novému multimediálnemu systému Easy Link. Bohužiaľ, najvyššia výbava Intiale Paris na Slovensko nepríde. Dočkáme sa verzií Life, Zen, Intens a RS Line.

Dostupné budú aj dva benzínové motory a jeden naftový agregát. Benzínový trojvalec s objemom jedného litra bude buď dopovaný turbom alebo nie. V jednom prípade poskytne 49 kW, v druhom 75 kW. Dostupné budú s päťstupňovou manuálnou prevodovkou. Automatickú prevodovku, ktorá má sedem stupňov, dostanete v kombinácií so štvorvalcovým 1,3 litrovým motorom. Ten poskytuje výkon 96 kW.

Naftový agregát je len jeden a Renault ho ponúka s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou. Motoricky pôjde o 1,5 litrový agregát s výkonom 86 kW.

LifeZenIntensRS Line
SCe 65 (48 kW)9 850
TCe 100 (75 kW)12 35013 75014 950
TCe 130 EDC GPF (96 kW)16 75017 950
dCi 115 (86 kW)15 400

Tagy

Pokračovať v čítaní