Autosuv.sk

Ostatné

Nemecká polícia zastavila svadobný sprievod. Svadobčania museli pešo

Policajti v Nemecku berú neohľaduplnosť na cestách skutočne vážne. Nezľutovali sa ani nad svadobným sprievodom.
Nemecká polícia zastavila svadobný sprievod. Svadobčania museli pešo

Policajti v Nemecku berú neohľaduplnosť na cestách skutočne vážne. Nezľutovali sa ani nad svadobným sprievodom.

Svadobní hostia museli ísť po svojich. Na prvý pohľad to vyzerá ako nadpis nejakého clickbaitového titulku. Nemecké Soko Autoposer však nemá zľutovania skutočne nad nikým. Špeciálne komando nemeckej polície sa zameriava na ľudí, ktorí sa svojim neprimeraným hlukom predvádzajú na cestách. Zvyšujú tak nielen hlučnosť na uliciach, ale aj nebezpečenstvo ujmy na zdraví okoloidúcich. Nezáleží na tom, či ide o bežného človeka alebo vplyvné osoby. Pravidlá sú pravidlá a kto ich porušuje, musí pykať. Hoci aj na vlastnej svadbe.

Svoje o tom vie aj pár z Hamburgu. Cez víkend počas svojej svadby zažil nepríjemnú kontrolu tohto špeciálneho komanda. Zástup svadobných vozidiel políciu upútal kvôli hlasnému trúbeniu a zdržovaniu premávky. Na úzkej ceste jazdili v kolóne a neohľaduplne spomaľovali a následne zrýchľovali. Dokonca vraj nastala situácia, kedy úplne zastavili a čakali na zvyšných členov sprievodu. Počas toho vystúpili a zabávali sa priamo na ceste. Polícia z Hamburgu nečakala a odstavila každého jedného účastníka sprievodu. Okrem problémov za hlasnú jazdu čelil jeden z vodičov vážnejšiemu problému. Jeho Mercedes-Benz S 350 podľa meraní nespĺňal predpisy pre hlučnosť a podrobnejšie skúmanie zistilo nelegálne úpravy na vozidle. Vodičovi bol na mieste odobraný technický preukaz a pokračovanie v jazde nebolo možné. Celá posádka "Ska" si tak musela vymyslieť náhradný spôsob dopravy.

Kontrolovaný bol aj Hummer H2, v ktorom sa viezli ženích a nevesta. Aj tento bol nadmerne hlučný a poškodený. Skúmanie však neukázalo zámerné zásahy do výfukového systému. Technický preukaz preto polícia neodobrala a v jazde mohli pokračovať. Vtipné je, že ten istý Hummer už raz polícia zastavila, a to dokonca v ten istý deň. Dá sa teda povedať, že nakoniec mali manželia šťastie v nešťastí.

Zastaviť to isté auto dvakrát za deň určite znamená, že nemecká polícia boj s týmto typom prehreškov neberie na ľahkú váhu. Ak máte náhodou upravené auto so zmenami, ktoré nie sú zapísané v technickom preukaze, do Nemecka s týmto vozidlom radšej nechoďte.

Tagy

Pokračovať v čítaní