Autosuv.sk

Ostatné

Namiesto obchádzky skončili v blate. Na vine je navigácia

Google Maps si v Colorade poriadne zavaril. Poslal vodičov obchádzkou, kvôli ktorej skončili v blate. Mnohí tak do cieľa ani nedorazili.
A Google Maps detour turned into an adventure for a driver on the way to the airport

Google Maps si v Colorade poriadne zavaril. Poslal vodičov obchádzkou, kvôli ktorej skončili v blate. Mnohí tak do cieľa ani nedorazili.

Starí otcovia hovorievali, že nie je nič nad kompas a mapu. I keď s týmto tvrdením úplne nesúhlasíme, ani navigáciu netreba počúvať úplne nekriticky. Máme v čerstvej pamäti uvedenie "prevratných" Apple Maps, ktoré boli zozačiatku úplne nepoužiteľné. V Austrálií vraj dokonca navigovali ľudí do púšte namiesto centier miest.

Ani v roku 2019 nie sú navigačné systémy dokonalé. Na vlastnej koži sa o tom presvedčili obyvatelia Colorada, ktorí doplatili na svoju snahu obísť dopravné zápchy. Peña Boulevard je jednou z hlavných tepien Denveru, ktorá spája mesto s medzinárodným letiskom. Kolóna spôsobila, že mnohí ľudia boli nútení ísť obchádzkou, aby stihli svoj let. Navigácia ich poslala po nespevnenej ceste. Na ich nešťastie, pár dní pred incidentom pršalo. Následky boli tragikomické.

Takmer 100 vodičov so svojimi autami ostalo uviaznutých v blate na obchádzke, ktorú zvolila aplikácia. Komické je, že absolútne nekriticky poslúchali pokyny navigácie bez toho, aby sa vôbec pozreli na charakter a podklad cesty. Tragické je zase, že mnohí z nich preto nestihli svoj let do zahraničia. Spoločnosť Google na margo veci reagovala veľmi sebavedomo. Napokon, v princípe ich navigácia nepochybila. "Zatiaľ, čo stále pracujeme na tom, aby sme ponúkli tú najlepšiu navigáciu, vždy sa môžu vyskytnúť nepredvídateľné okolnosti ako napríklad počasie. Prízvukujeme všetkým vodičom, aby jazdili v súlade s miestnymi zákonmi, boli ostražití a pri jazde používali svoj najlepší možný úsudok," znelo vyjadrenie giganta. Ak už niektorí vodiči nestihli svoj let, aspoň majú zážitok na celý život.

 

Tagy

Pokračovať v čítaní