Autosuv.sk

Ostatné

Na D1 zastavoval falošný policajt

Počas víkendu nahlásil vodič hliadku, ktorá ho na diaľnici D1 zastavila a pokutovala. Polícia o tomto príslušníkovi nič nevie.
Na D1 zastavoval falošný policajt

Počas víkendu nahlásil vodič hliadku, ktorá ho na diaľnici D1 zastavila a pokutovala. Polícia o tomto príslušníkovi nič nevie.

Policajný zbor varuje pred neznámou osobou vydávajúcou sa za príslušníka polície. Podľa dostupných informácií mal po diaľnici D1 v úseku medzi Trnavou a Hlohovcom zastavovať čierny Superb, ktorý na prvý pohľad patril utajenej jednotke PUMA. Celkový počet poškodených nie je známy.

Podozrivých policajtov nahlásil vodič, ktorý vo večerných hodinách prechádzal daným úsekom na Škode Fabia. Podľa jeho svedectva sa zaňho dostal čierny Superb s modročervenými majákmi, ktorý smerovkou vodičovi prikazoval zastaviť vozidlo na krajnici. Muž v čiernych nohaviciach, tričku a šiltovke s nápisom "Polícia" predstúpil pred vodiča a vypýtal si 150 eur za prekročenie rýchlosti. Keďže vodič Fabie peniaze pri sebe nemal, falošný policajt ho eskortoval k najbližšiemu bankomatu. Poškodený nakoniec zaplatil 120 eur bez bloku. Čierny Superb používal kradnuté EČV PN 364 BP.

Polícia upozorňuje vodičov, že príslušníci Policajného zboru vo väčšine prípadov riešia dopravné priestupky s označenými služobnými vozidlami a v rovnošate. V niektorých prípadoch vykonávajú dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky policajti špeciálneho dopravného oddelenia tzv. PUMA v civilnom vozidle, avšak tí sú zásadne dvaja a sú oblečení v rovnošate. Akákoľvek dohoda o zľave na pokute bez bloku je protizákonná, preto v prípade akýchkoľvek pochybností neváhajte kontaktovať linku 158.

zdroj: PZ SR

Tagy

Pokračovať v čítaní