Autosuv.sk

Ostatné

Maťo Homola sa stal ambasádorom OMV

Najúspešnejší slovenský pretekár súčasnosti o sponzorov núdzu nemá. Po Hyundai ho podporí aj OMV. Stal sa jej ambasádorom.
Maťo Homola sa stal ambasádorom OMV

Najúspešnejší slovenský pretekár súčasnosti o sponzorov núdzu nemá. Po Hyundai ho podporí aj OMV. Stal sa jej ambasádorom.

Kariéru Maťa Homolu sledujeme na našom webe celkom radi. Mladý pretekár toho má za sebou už celkom dosť. Ako jediný Slovák v histórií odjazdil celý pohár FIA WTCR a v aktuálnej sezóne súťaží v TCR Europe. Asi najúspešnejší slovenský automobilový pretekár súčasnosti sa momentálne drží na štvrtom mieste a už tento víkend dostane šancu zabojovať o lepšiu pozíciu na pretekoch v Barcelone.

Maťo Homola
Zdroj: Maťo Homola

V predošlých rozhovoroch pre Auto.sk Maťo povedal, že na Slovensku nie je jednoduché získať dostatok financií na podporu tak drahého športu, akým je pretekanie. Väčšinu času vraj dokonca trénuje na domácom trenažéri sediac na kuchynskej stoličke. V sérií TCR Europe sa mu však nakoniec podaril veľký krok. Do pretekov nastúpil s novým sponzorom po svojom boku. Automobilka Hyundai dala Maťovi auto, na ktorom v sérií preteká. Hyundai i30 N TCR. Spolupráce tým však nekončia. Krátko pred koncom sezóny sa stal ambasádorom OMV.

Maťo Homola
Zdroj: Maťo Homola

"V Maťovi sa snúbi mladícka dravosť s absolútnou profesionalitou. Športové srdce a túžba po maximálnych výkonoch je to, čo nás spája. Je preto len prirodzené, že sa stal ambasádorom práve pre OMV a bude tvárou našich prémiových palív OMV MaxxMotion," hovorí marketingová manažérka OMV Michaela Kuzmínová.

Maťo Homola
Zdroj: Maťo Homola

"My staviame celú našu filozofiu na mladíckosti a športovosti. Maťo a naše produkty sú preto perfektným spojením z dvoch svetov," hovorí Gernot Gollner, Retail manažér OMV Slovensko.

Na prvý pohľad by sa molo zdať zvláštne, že Maťo ohlasuje partnerstvo s OMV dva pretekové víkendy pred koncom série. Veríme však, že spolupráca bude trvať aj ďalej a Maťovi umožní ešte lepšiu prípravu na preteky. Partnerstvo práve s OMV nie je ani z Maťovej strany náhoda. Sám priznáva, že v prípade, keď vie, že bude potrebovať od svojho auta lepší výkon, aj on uprednostňuje prémiové palivá MaxxMotion. Podľa štúdie, ktorú si nechala vypracovať rakúska spoločnosť, dokáže prémiové palivo skrátiť zrýchlenie až o 14 percent. Navyše znižujú trenie v motore, čistia jeho komponenty a znižuje spotrebu.

Tagy

Pokračovať v čítaní