Autosuv.sk

Ostatné

Maserati prinesie do Ženevy limitovanú edíciu Levante

Taliansky výrobca luxusných automobilov nesmie na autosalóne v Ženeve chýbať. Neprinesie žiaden nový model, ani novú generáciu. Tešiť sa však môžeme na luxusnú a rýchlu limitovanú edíciu modelu Levante.
Maserati prinesie do Ženevy limitovanú edíciu Levante

Taliansky výrobca luxusných automobilov nesmie na autosalóne v Ženeve chýbať. Neprinesie žiaden nový model, ani novú generáciu. Tešiť sa však môžeme na luxusnú a rýchlu limitovanú edíciu modelu Levante.

Maserati je automobilka, ktorá v mnohých Slovákoch vzbudzuje dojem nadštandardného luxusu. Jeho prémiovosť spočíva najmä v samotnom cvengu značky, no aj v ojedinelosti vozidiel Maserati na našom území. Napriek tomu, že Maserati v slovenských uliciach často nevidíte, na ženevský autosalón jednoznačne patrí. Už budúci štvrtok naň prinesie najlepšie konfigurácie svojich známych modelov a jednu lahôdku navyše. Maserati Levante Trofeo Launch Edition. Limitovanú edíciu, z ktorej automobilka vyrobí len 100 kusov.

Mnohí milovníci áut sa pravdepodobne začudujú, prečo si Maserati vybralo za základ svojej limitovanej edície, a vlastne jedinej novinky autosalónu, práve Levante. Napokon, Quattroporte je to najznámejšie vozidlo od nich. Dlho to však už nemusí byť pravda. Trend neustále rastúcej základne zákazníkov SUV si už všimli aj superluxusné automobilky ako napríklad Bentley alebo Rolls-Royce. Nečudo teda, že Maserati sa bude snažiť zaujať svojim SUV, modelom Levante.

Levante Trofeo
Zdroj: Maserati

Verzia Levante Trofeo Launch bude unikátna nielen svojim obmedzeným počtom. Na výber budete mať tri rôzne unikátne lakovania exteriéru a celokožený interiér prešívaný kontrastnou niťou. Niektoré prvky karosérie, ako napríklad časti nárazníka, bočné lišty a a kapoty, budú vyrobené z uhlíkových vlákien. Dojem umocnia 22 palcové kolesá s farebnými brzdovými strmeňmi značky Brembo.

Dizajn však nebude jedinou devízou auta. Pod kapotu inštalujú inžinieri jeden z najsilnejších motorov, aké sa kedy do Maserati montovali. Pôvodný motor Ferrari je osemvalec V8 s objemom 3,8 litra, dvomi turbami a celkovým výkonom neuveriteľných 430 kW. S 0 na 100 km/h sa tak toto mohutné SUV dostane za 4,1 sekundy a jeho maximálna rýchlosť hraničí na úrovni 300 km/h. Spriahnutý bude s osemstupňovou športovou automatickou prevodovkou ZF a inteligentným pohonom všetkých kolies.

Momentálne automobilka sprístupnila len jednu fotografiu interiéru a jednu fotografiu exteriéru. Zvyšok však uvidíme už o týždeň, vo štvrtok 7.3. priamo na autosalóne v Ženeve.

Tagy

Pokračovať v čítaní