Autosuv.sk

Ostatné

Komorné A v aute? Lincoln Aviator vás varuje tónmi z filharmónie

Pre muzikálny zážitok už nemusíte chodiť na koncerty klasickej hudby. Lincoln Aviator vám kúsok klasiky ponúkne priamo v kabíne.
Komorné A v aute? Lincoln Aviator vás varuje tónmi z filharmónie

Pre muzikálny zážitok už nemusíte chodiť na koncerty klasickej hudby. Lincoln Aviator vám kúsok klasiky ponúkne priamo v kabíne.

Ak ste hudobným fajnšmekrom a milovníkom kvalitných zvukov a hudby, najnovšie luxusné SUV od Lincolnu môže byť práve odpoveďou na vašu potrebu. Táto vychytávka sa týka skôr amerického trhu, no nemôžeme vylúčiť, že sa v podobe ojedinelých kúskov objaví aj na Slovensku. Samozrejme z dovozu.

Nové SUV Lincoln Aviator očakávame už dlhšie, no v Európe mu nevenujeme príliš pozornosti. Materská spoločnosť Ford si však chce dať neskutočne záležať na tom, aby za veľkou mlákou urobilo auto poriadny rozruch. Dolaďujú dokonca aj najmenšie detaily, akými sú zvuky. Málokto vie, že aj nad zvukom zatvárajúcich sa dverí meditujú inžinieri a odborníci na marketing dlhé týždne. Tentokrát sa však inžinieri a odborníci na marketing presunuli do priestorov Detroit Symphonic Orchestra, kde sa rozhodli nahrať úplne nové zvuky pre varovné signály. Samozrejme za použitia skutočných nástrojov.

zdroj: Youtube.com

"Aviator reprezentuje skutočnú víziu značky Lincoln," povedal riaditeľ oddelenia dizajnu David Woodhouse. "Pri takto úžasnom vzhľade potrebujeme zvuky, ktoré k nemu budú perfektne pasovať."

Hudobníci orchestra nahrali stovky rôznych zvukov. Po dôkladnom výbere zvolili odborníci šesť rôznych tónov, ktoré koncový zákazník začuje v novom Aviatore. Tieto zvučky budú použité na varovanie vodiča pri rôznych príležitostiach. Otvorené veko nádrže, nepripútaní pasažieri, núdzové brzdenie a omnoho viac. Celkovo prejde takýmto "skultúrnením" až 25 rôznych situácií, kedy je potrebné vodiča upovedomiť.

Nový Aviator uvidí svet už na konci tohto mesiaca na veľkom odhalení v Los Angeles. Sprvu bude použitie skutočných nástrojov výlučnou devízou Aviatora, no časom sa rozšíri na celú flotilu luxusnej značky.

Tagy

Pokračovať v čítaní