Autosuv.sk

Ostatné

Hyundai Santa Fe dostane hybridný pohon

Jeden z najväčších vozov značky bude po novom ponúkať dva hybridné varianty.
Hyundai Santa Fe dostane hybridný pohon

Jeden z najväčších vozov značky bude po novom ponúkať dva hybridné varianty.

Hyundai Santa Fe nie je práve najrozšírenejším modelom značky u nás. Pokiaľ si však odmyslíme Genesis, ktorý je kategória sama o sebe, je Santa Fe bezkonkurenčne najpriestrannejším a najväčším osobným vozidlom, ktoré značka ponúka. Veľké auto rovná sa veľká spotreba. Táto poučka už však nebude musieť byť pravidlom. Vďaka novým hybridným agregátom.

Spoločnosť Hyundai je známa svojou pokrokovosťou a alternatívny pohon jej nie je cudzí. Veď napokon v Ioniqu sa už našli mnohí priaznivci elektriny a Hyundai sa venuje aj vodikovému pohonu. Je preto len logickým krokom, že Santa Fe pri vylepšovaní nevynechala. K dispozícií bude bežný hybrid a plug-in hybridná jednotka.

Automobilka sa ešte nevyjadrila, či v rámci elektrifikácie vyvinie úplne nové agregáty alebo si prepožičia už existujúce. Podľa portálu Carscoops by si mohla spoločnosť prepožičať minimálne niektoré komponenty s vozidiel Kia Optima a Kia Niro. Práve tieto dva modely už totiž totiž hybridné varianty ponúkajú a juhokórejské automobilky by tým mohli zefektívniť svoju spoluprácu.

Štvrtú generáciu Santa Fe predstavila spoločnosť na autosalóne v Ženeve na jar tohto roku. Na slovenské cesty sa dostane už v septembri.

Tagy

Pokračovať v čítaní