Autosuv.sk

Ostatné

Donald Trump dostane novú limuzínu. Bude to opäť Cadillac

Prezident Spojených štátov je asi najstráženejší človek sveta. Inak tomu nebude ani pri tom aktuálnom. V lete dostane nové bezpečné vozidlo.
Donald Trump dostane novú limuzínu. Bude to opäť Cadillac

Prezident Spojených štátov je asi najstráženejší človek sveta. Inak tomu nebude ani pri tom aktuálnom. V lete dostane nové bezpečné vozidlo.

Americký magnát a súčasný kontroverzný prezident Spojených štátov amerických je vo svojej funkcií už vyše roka. Doposiaľ sa však stále vozil vo vozidle, ktoré mu zanechal jeho predchodca. Viac ako deväťročná limuzína je už nepostačujúci, a tak ho nahradí nové vozidlo. Spoločnosť General Motors a dcérsky Cadillac vyrobili od roku 1993 každé prezidentské auto a inak tomu nebude ani teraz. I keď informácie o novom aute sú zatiaľ tajné, značku poznáme. Dokonca by malo ísť o upravenú verziu modelu CT6.

Podľa portálu Fox News sa vozidlo momentálne nachádza v rukách Americkej tajnej služby. Podľa hovorkyne vozidlo pred plným nasadením musí prejsť sériou testov a poslednými úpravami, ktoré z bezpečnostných dôvodov nemohli byť vykonané priamo v automobilke. Po upravení vozidla tajnou službou už nebude stáť nič v ceste odovzdaniu kľúčov do rúk Trumpa. Udiať by sa tak malo už v lete.

Viac informácií tajná služba bohužiaľ neposkytla. Vzhľadom na Trumpove postoje k ekológií iste nemôžeme očakávať žiadnu invenciu na poli pohonu prezidentských limuzín. Ak však bude nový model minimálne taký dobrý ako stará limúzína, pôjde o najvyššiu možnú úroveň bezpečnosti a luxusu. Obamova limuzína z roku 2009 je vybavená nepriestrelným sklom, run flat pneumatikami a interiérom odolným voči chemickým útokom. Okrem toho má auto granátomet, nočné videnie, uvoľnovač slzného plynu a vo vnútri kyslíkové masky. Auto je odolné voči strelám rôzneho kalibru vrátane tých tankových. Dokonca je vybavené aj infračervenými granátmi pre zmätenie navádzaných striel. Ak by však predsa len došlo k zraneniu, na palube sa nachádza chladnička s približne litrom náhradnej krvi pre prezidenta.

Obama Limuzina
Zdroj: Wikimedia.org

Toto obrnené monštrum váži ako bus a poháňa ho osemlitrová V8. Kvôli svojej váhe dokáže ísť iba 100 km/h a zožerie benzínu približne toľko, čo tank. Za bezpečnosť sa jednoducho musí platiť. V tomto prípade to bolo približne jeden a pól milióna dolárov.

Tagy

Pokračovať v čítaní