Autosuv.sk

Ostatné

Autonómne vozidlo Apple malo nehodu: Na vine vraj nebolo

Auto vybavené autonómnymi systémami Apple sa na konci augusta stalo účastníkom nehody. Na vine vraj nebolo.
Autonómne vozidlo Apple malo nehodu: Na vine vraj nebolo

Auto vybavené autonómnymi systémami Apple sa na konci augusta stalo účastníkom nehody. Na vine vraj nebolo.

O pláne spoločnosti Apple na vstup do priemyslu autonómnych automobilov sme informovali už dávnejšie. Už v máji minulého roka začala spoločnosť testovať prvé autá vybavené systémami, ktoré umožnia samostatnú jazdu. Testy sa však nezaobišli bez nehody. Oddelenie dopravy štátu Kalifornia nedávno priznalo, že jedno z áut Apple bolo účastníkom dopravnej nehody. Vina vraj ale nebola na strane autonómneho vozidla.

Údaje priamo od kalifornskej spoločnosti hovoria, že auto vybavené ich systémami išlo v čase nárazu krokom. Na vine je vraj vodič vozidla, ktoré nabúralo do testovacieho Lexusu RX 450h zozadu.

"Dňa 24.8. o 14:58 utrpelo vozidlo spoločnosti Apple náraz zozadu, keď sa pripravovalo na odbočovací manéver na Lawrence Expressway južne od Kifer Road. Testovacie vozidlo Apple išlo rýchlosťou nižšou ako 1 míľa za hodinu a čakalo na uvoľnenie priestoru na dokončenie manévru. Vtedy prišlo ku kolízií. Nissan Leaf z roku 2016 nabúral do testovacieho vozidla v rýchlosti 15 míľ za hodinu. Obe vozidlá utrpeli nehodu, nikto nebol zranený." Takto informáciu opísala oficiálna správa spoločnosti Apple.

Štatisticky k nehode muselo prísť. Spoločnosť Tesla, ktorá svoje autonómne vozidlá rozšírila do celého sveta, občas tiež zaznamená kolízie. Tentokrát však nezlyhali systémy, ale ľudský faktor.

zdroj: cnet.com

Tagy

Pokračovať v čítaní